Første § 1 a-præst er klar til folkekirken

 

Det blev fejret med et glas bobler og kransekage, da kirkeminister Louise Schack Elholm torsdag kunne ønske den første § 1 a-præst Ghita Pflug tillykke med hendes gennemførte teologiske efteruddannelsesforløb.

Ghita Pflug kan nu søge præstestilling i folkekirken på lige fod med teologiske kandidater, der har gennemført pastoralseminariet.

- Stort tillykke til Ghita Pflug. Vi har igennem flere år hørt om stigende problemer med at besætte ledige præstestillinger. Jeg håber, at § 1 a-vejen til præstestillingerne kan hjælpe med at løse problemerne. Det vil jeg holde nøje øje med, om den kan, siger Louise Schack Elholm.

Den nye adgangsvej er åben for personer med anden kandidatuddannelse end teologi. De kan via en individuelt tilrettelagt, teologisk efteruddannelse samt gennemførelse af pastoralseminariet søge præstestillinger på linje med teologiske kandidater.

Ghita Pflug havde før sit § 1 a-forløb i forvejen en baggrund som cand.psych. samt en bachelor i teologi, så hendes efteruddannelsesforløb har derfor været kortvarigt.

For Ghita Pflug var den nye adgangsvej en kærkommen mulighed for at kunne blive præst:

- Det var ikke en pludselig indskydelse, at jeg fik interesse for at kvalificere mig til at søge præstestilling. Det havde jeg længe drømt om. Det kunne bare ikke lade sig gøre, før § 1 a-muligheden opstod. Det er jeg meget glad for, at den gjorde, siger Ghita Pflug.

Ghita Pflug vil gerne i embede så hurtigt som muligt og er allerede i færd med at søge en præstestilling, hvor hun skal til prøveprædiken i næste uge.

Nyhedsarkiv

20/06 2024

Pressemeddelelsen udsendes på By-, Land- og Kirkeministeriets hjemmeside på vegne af styregruppen for arbejdsmiljøundersøgelsen.

Som opfølgning på…

18/06 2024

By-, Land- og Kirkeministeriet har i efteråret 2023 taget initiativ til nedsættelse af en arbejdsgruppe om autocampere. Arbejdsgruppen blev forankret…

11/06 2024

Minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin løfter i dag sløret for et nyt rådgivende udvalg, der skal bedømme ansøgningerne til…

04/06 2024

Et udvalg på tværs af By-, Land- og Kirkeministeriet, Social- Bolig- og Ældreministeriet, Skatteministeriet, Økonomiministeriet og Finansministeriet…

03/06 2024

Er der for mange og indviklede regler? Er sagsgangene for tunge og tidskrævende? Og er der arbejdsopgaver, der kunne delegeres, så…

30/05 2024

Folketinget har i dag vedtaget en ny lov om statsligt udpegede energiparker.