Mere tid til debat om folkekirkens fremtid

Manu Sareen forlænger perioden for debat om udvalgsarbejde

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen, har fået regeringens tilslutning til, at det udvalg, som arbejder med en modernisering af rammerne for Folkekirken, får en længere frist, før den endelige betænkning skal offentliggøres.

 

Udvalget, der har Hans Gammeltoft-Hansen som formand, skal nu først aflevere sin endelige betænkning ved udgangen af marts 2014. Den hidtidige plan var ved årsskiftet 2013/2014.

 

"Det er helt afgørende for mig, at der er gode muligheder for en bred debat om fremtiden for folkekirken. Jeg vil være helt sikker på, at alle har god tid til at sætte sig ind i området og forholde sig til udvalgets arbejde," siger Manu Sareen.

 

Udvalget skal - som det hele tiden har været meningen - allerede til maj komme med de første overvejelser om og pejlemærker for, hvad der må være afgørende, når man diskuterer den konkrete udformning af folkekirkens styre. Derefter er der et halvt år til debat, før udvalget genoptager arbejdet.

 

Og så er der naturligvis igen mulighed for bred debat, når udvalget afleverer den endelige betænkning marts 2014. Først derefter begynder politikerne at se på, hvordan udvalgets arbejde kan omsættes til eventuel lovgivning.

 

"Udsættelsen af udvalgets deadline sker for at give endnu bedre vilkår for en folkelig debat om folkekirkens fremtid. Jeg kan faktisk ikke forestille mig en mere åben og demokratisk proces end den, vi har tilrettelagt. Det er nu to lange perioder med høringer og debat, før politikerne eventuelt skal tage beslutninger," siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen.

 

Manu Sareen glæder sig til, at udvalget til maj kommer med sit foreløbige oplæg.

 

"Jeg har forstået, at udvalget i et idéoplæg vil præsentere nogle meget principielle overvejelser samt forskellige modeller. Udvalget er fortsat i fuld gang med at udarbejde idéoplægget. Jeg kender derfor ikke detaljerne i de overvejelser og modeller, som udvalget vil præsentere. Men jeg kan allerede nu forstå, at der vil være stof til omfattende og dybtgående debat. Derfor skal der være gode muligheder for at diskutere det både i menighedsrådsmøder og mange andre sammenhænge. Nu, hvor udvalgets frist for aflevering af den endelige betænkning, er blevet udsat, vil der være mulighed for bred debat om udvalgets foreløbige overvejelser både i maj og juni og efter sommerferien også i både september og oktober," slutter Manu Sareen.

 

Udvalget vil i øvrigt indbyde til en række orienterings- og debatmøder rundt om i landet. Nogle af disse møder vil blive holdt før sommerferien og andre efter sommerferien.

Nyhedsarkiv

03/07 2025

I dag lander en positiv besked i indbakken hos 59 ansøgere fra hele landet om støtte fra Landdistriktspuljen

01/07 2025

Det Nationale Turismeforum har tiltrådt VisitDenmarks anbefaling om en ny prioritering af den internationale markedsføring af Danmark som rejsemål.

25/06 2025

I januar 2024 blev en undersøgelse af det psykosociale arbejdsmiljø i folkekirken offentliggjort. Resultaterne er baseret på svar fra 7.570 ansatte i…

17/06 2025

Ministeren for byer og landdistrikter inviterer til årets landdistrikts-konference, hvor der sættes fokus på Byer og land i forandring: Perspektiver…

02/06 2025

Det skal belønnes, når kommuner tager ansvar for, at vi kan producere mere grøn strøm. Derfor er regeringen nu klar med et tilskud til de kommuner og…

21/05 2025

Minister for byer og landdistrikter, kirkeminister og minister for nordisk samarbejde Morten Dahlin går på forældreorlov den 26. maj 2025.