Folkekirken og pengene - helt enkelt

Landskirkeskat, lokal kirkeskat, fællesfond, finanslov og statstilskud. Det kan være svært at bevare overblikket, når man kigger nærmere på folkekirkens økonomi, for kirkens penge kommer fra flere kilder og bruges tilsvarende både lokalt og på landsplan.

Kirkeministeriet udsender nu en ny version af folderen ”Folkekirkens økonomi”, som på en overskuelig måde skaber overblik over, hvorfra pengene kommer, og hvad de bruges til. Folderen er baseret på de senest tilgængelige regnskabstal fra 2017.

Ca. 80 % af alle udgifterne i folkekirken bruges lokalt i det enkelte sogn, og som noget nyt indeholder den nye version af folderen en oversigt over, hvilke formål de lokale kirkekasser i sognene bruger pengene på fordelt på de forskellige poster kirkebygninger og sognegård, kirkelige aktiviteter, kirkegård, præstebolig, administration, fællesudgifter og anlægsinvesteringer.

I alt havde folkekirken i 2017 indtægter for 8,5 milliarder kr. og udgifter for 8,2 milliarder kr. Se den nye version af folderen om folkekirkens økonomi her. 

Nyhedsarkiv

30/04 2025

Kirkeminister Morten Dahlin har besluttet, at 27 kirker får tildelt 24 millioner kroner fra

puljen for By-, Land- og Kirkeministeriets…

29/04 2025

Søndag den 4. maj 2025 inviterer Statsministeriet, By-, Land- og Kirkeministeriet, Frihedskampens Veteraners Mindefond og Kammeraternes Hjælpefond til…

08/04 2025

Både folkekirken og skiftende kirkeministre har gennem flere år efterlyst for-enkling og mindre administrativt bøvl for landets…

02/04 2025

Minister for landdistrikter Morten Dahlin udpeger vinderen af Landdistriktsprisen 2025 på årets landdistriktskonference den 22. september 2025. Du kan…

13/03 2025

Danmark skal fortsat udvikle sig som et foregangsland for grøn erhvervsudvikling. Det skal blandt andet ske igennem mere grøn strøm fra nye…

10/03 2025

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, vil have flere udviklingsmuligheder i hovedstadsområdet og forstæderne. Derfor sætter han i dag…